Sastojci
- 210 gr čokolade za kuvanje
- 100 gr putera
- 100 gr šećera
- 3 jaja srednje veličine
- 2 kašičice ekstrakta vanile (ruma, badema)
- Rendana korica narandže
- Pola kašičice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 270gr brašna
- Šećer u prahu
Čokoladu izlomite na manje komade, puter isecite na kocke i zajedno istopite na pari. Za to vreme, dok se puter i čokolada lagano tope, penasto umutite jaja sa šećerom. Kada se čokolada i puter blago prohlade, sjedinite sa jajima i šećerom. Dodajte aromu i rendanu koricu narandže (opciono).
U posebnoj posudi izmešajte brašno, so i prašak za pecivo. Polako, iz više puta dodajte brašno.
Ostavite smesu da se hladi minimum 5 sati a poželjno je i preko noći. Smesa mora biti dobro ohlađena jer se samo tako mogu oblikovati pravilne kuglice.
Rernu zagrejte na 160 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
Kašičicom za kafu, odvajajte smesu i oblikujte kuglice. Svaku kuglicu uvaljajte u prah šećer i stavite u pleh.
Kolačići se peku oko 10 do 12 minuta na 160 stepeni. Kolačići su gotovi kada popucaju i ne stvori se površinska korica.
Kolačiće ohladite i čuvajte ih u tegli kako bi sačuvali scvežnu.
No comments:
Post a Comment